free tutorial

понеделник, 22 април 2013 г.

За деня на Земята- Earth day roundup- hand made paper

Здравейте!!!
По случай деня на Земята ще споделя с вас първите ми творения от ръчна хартия/ сега книгоразделител, скоро и други неща ;).
Миналата година попаднах на сайт, в който подробно се описваше как може да си направиш ръчно хартия, рециклирайки вече използвана хартия. Чудесно решение е за купищата  рекламни брошури, с които ни заливат постоянно и за множеството фотокопия, които остават от домашните на детето. Деня на Земята е добър повод да се замислим какво правим ние за нея, а тя ни дава толкова много... Рециклирането е най- малкото, което е длъжен да направи човека за опазване на природата и на ценните ресурси. А ето и начин, по който може да направим рециклирането забавно, възпитавайки и децата си- Рециклиране на хартия! 
Подробно описание на начина, по който се прави ръчна хартия ще видите тук . 
От нея могат да се направят различни творения: лампи, пана, бижута, картички...и каквото ви хрумне! Към получената хартията може за се добавят сушени цветя, нишки и други елементи. 

Това е първото ми листче ръчна хартия!


Аз използвах няколко листа А4-бели и 1розов. Разбих  с вода в блендъра и нанесох получената каша върху сито/кръгло/. Отгоре поръсих лавандула, малко сламки и съдържанието на пакетче чай. Загладих внимателно кашата с лъжица и оставих да съхне навън 1 ден.

Така изглежда отзад:



 Това са фигурките, които изрязах от листа:


сложила съм дебел пласт лепило, за да захвана тревичките:


От това листо направих книгоразделител, като направих дупка в долната част на листото, промуших канап и завърших с хартиени мъниста.


повечето материали, които използвах са рециклирани!




Приятен ден! Бъдете креативни, опитвайки се да творите с рециклирани материали! Ще спестите пари и ще направите нещо за спасяване на природата!!!

4 коментара:

  1. Никога не съм рециклирала хартия, но ти определено ме вдъхнови да го направя. Наистина, по този начин ще дадем своя принос за опазването на природните ресурси, ще спестим пари и ще създадем нещо оригинално. Благодаря за идеята, която сподели с нас.
    Целувки!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Исках лично да ви благодаря, че се отби Sorting ръси днес и да видим какво си направил за Деня на Земята. Обичам ръчна хартия. Тя изглежда красива. Иска ми се да имаше повече време да се създаде неща като тези. Един ден. Когато децата се отглеждат! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Много благодаря и аз, че се отбихте и за коментара! Препоръчвам ви да опитате с ръчната хартия...когато децата спят ;) Всичко най- добро!!!

    ОтговорИзтриване