free tutorial

събота, 27 април 2013 г.

my debut painting on canvas

Здравейте!!!
      От днес сме ваканция и сме ентусиазирани! Говоря в множествено число, защото и родителите си почиваме през ваканцията!
     Тази година закъсня при нас пролетната ваканция, като се има предвид, че вече е лято- поне съдейки по температурите навън!
     Тъй като ваканцията съвпада с няколко големи празника, се подготвяме подобаващо!
     Днес е Лазаров ден! Момите- Лазарки, се пременят в традиционни носии и обикалят къщите, пеейки обредни песни за здраве и берекет. Събират се цветя и върбови клонки за предстоящия празник- Цветница. Повече за празника тук .


На свой ред ще ви покажа трите картини, които нарисувах, за да разнообразя интериора вкъщи и да внеса свежо цветно настроение. 
По принцип не съм рисувала дълго време, а и тогава когато се занимавах с това, беше предимно графика. Тъй, че за мен това е нещо като дебют в рисуването с акрилни бои, затова не ме съдете строго... и все пак важното е удовлетворението, което изпитваш от творение, което си направил сам и внася лъч положителна енергия на дома и живеещите в него!

Нарекла съм го "Пролетно настроение"


Идеята ми е "сцената" на Пролетното настроение да продължава в трите картини! Не знам много за този стил, затова ще се радвам ако някой ми даде съвети по темата.
Надявам се да се е получило! Днес ще ги закача!


Весело прекарване на празника!!!

10 коментара:

 1. Страхотни картини! Поздравления!!!
  Аз не съм професионалист в тази сфера, но мисля, че си се справила чудесно, съдейки по емоцията, която се поражда в мен, гледайки картините.

  ОтговорИзтриване
 2. ооо, благодаря ти много , мила!Твоето мнение винаги е било важно за мен! Приятен следобед!целувки

  ОтговорИзтриване
 3. Im loving your paintings, especially the first one with birds. Very lovely!

  ОтговорИзтриване
 4. Your pictures are beautiful! You did such a fantastic job. I love your awesome blog. New bloglovin, GFC and G+ follower.

  Thanks so much for sharing at A Bouquet of Talent this week! So thrilled you joined the party!! Have a wonderful weekend. :)
  Hugs
  Kathy

  ОтговорИзтриване
 5. BEAUTIFUL, Anastasia!!! I love all three, but especially the middle one with the tree.

  ОтговорИзтриване
 6. Hi Anastasia,

  So nice to meet you! Your pretty paintings made me smile!:) I especially love the colours in the one with the birds! Following you back!

  Poppy

  ОтговорИзтриване