free tutorial

вторник, 16 април 2013 г.

лигавник- bib

Добро утро!!!
Започвам да събирам зимните дрехи, идва постепенно лятото! Събирайки ги, отделям късите и  малки дрехи на детето. Изваждам летните...но и от тях има умалели.  По принцип блузката, която ще ви покажа днес вече съм я трансформирала веднъж. Типа блузки, които са с наставени ръкави/ имитиращи 2 блузи- една върху друга/ много лесно се трансформират в летни, без да е нужно шиене даже- отрязвайки ръкавите до къс ръкав. Но тъй като блузката е тясна и сравнително запазена, я претворих на лигавник. Използвах и една моя блуза, за вътрешна част на лигавника, така той става с 2 лица!

За кройка използвах стар лигавник на малчо, който е много удобен, защото: няма как да го дърпа детето/ така се случваше с по-малките/, не му е тясно на вратлето и обхваща голяма част от блузката, която предпазваме.


Налагам лигавника върху блузката и очертавам. Използвам гърба на блузката/ заради щампата/ за предница на лигавника- така ще получа ефект и ще предпазя частта, която най-много ще се цапа!


Изрязвам очертаното, налагам на другия плат и изрязвам и от него един пласт.
Скроявам и ленти за връзки.


Зашивам на оверлог, като оставям отвори на рамото. Вмъквам в шева/ където се сключват ръкавната извивка и страничния шев/ единия край на връзката, съответно в двата края.


Обръщам и продължавам връзките, обточвайки рамото.
Разглаждам шевовете, опъвайки добре по формата.


Лигавника е готов, за няма и половин час работа!
Вече има и бебче, което го ползва!


featured on:

Adventures of a DIY Mom


1 коментар: