free tutorial

петък, 5 април 2013 г.

чашки с дрешки

Тези чашки са изработени с любов и подарени от сърце на двама влюбени, с пожелание  любовта им да е все така силна и занапред, в болка и радост! Малко банално прозвуча, но чувствата са искрени!
Двете чашки са от течен шоколад, доволно похапнат от малчо! Негово е и жълтото чорапче, от което е направена дрешката за едната чаша. Другата чаша е от парче останал дънков плат.


1. Жълта плетена дрешка за чаша.
За нея използвах горната част на чорапа, като го изрязах внимателно, следвайки реда на плетката. Оплетох при изрязаното, за да не се разплете или пусне бримка. Горната част оплетох със зелена прежда на една кука. От останалата част от чорапа изрязах 2 продълговати ленти за ръкави и малко квадратче за джобче. Заших краищата и ги приших към "блузката".


Направих ръкавички от зелената прежда в края на ръкавите. Изплетох  шапчица и я залепих със силикон за капака на чашата. Освежих джобчето с цвете, направено с текстилни бои.


 2.Дънково облекло за чаша.
Уших блузата в съответния размер ;).Признавам- в шиенето ме бива повече от колкото в плетенето, затова с тази дрешка се справих много по-бързо. Направих и на нея ръкавички от жълтата прежда и цип в съответния цвят, нарисуван с текстилни бои. Ако имаше и дънков каскет щеше да е по- яка чашата, но това щеше да е вече висша мода ;D


чашките бяха напълнени с бонбонки и хванати под ръка радват новите си собственици!!!



приятна вечер и весело изкарване на почивните дни!!!
участват в:
 <a                       href="http://www.bystephanielynn.com/search/label/Link%20Parties"                        target="_blank"><img border="0"               alt="UndertheTableandDreaming"                               src="http://i693.photobucket.com/albums/vv298/theliebertfamily/party.png"                        /></a> 

7 коментара: