free tutorial

четвъртък, 11 април 2013 г.

чанта с майстора Боб

Чантата я уших за моето момченце Алекс!
 Имаше нужда от чанта, в която за си носи закуската като ходят на екскурзии с класа или като играе в парка /въпреки, че вече не е малък винаги му се отваря апетит като е навън/.
 Размерите на чантата: 22-ширина/ 24височина /6дълбочина + 60/6-дръжка са съобразени да събира малко шише вода и кутия за тост-сандвич. Има вътрешен джоб- за тефтера и няколко молива- неразделна част от ежедневието му- не се знае къде ще му дойде музата на художника! Има и малък джоб отвън и един в основата на дръжката- за разни други джунджурийки или паричка.
Техниката, която използвах за предния джоб е куилтинг, за който се вдъхнових от невероятните произведения на Джоан- http://www.craftpassion.com/2012/10/trapunto-baby-quilt.html
Разбира се аз съм далеч от нивото й, но като за първи път мисля, че добре се получи! Първоначалната идея беше това парче да е пробно. А по тази идея да направя детско юрганче, подарък за малкото ни бебче Марти. В следващ пост ще споделя какво стана с юрганчето;)

А сега за чантата на Алекс!

 Първо приших лицевата част /с мотива/ към слой вата. След което "очертах" с машинен бод фигурите от мотива. Получава се страхотно, но изисква невероятно търпение!

След като очертах- машинно фигурите изрязах ватата по външните  очертания на фигурите.


Наложих още един слой вата.

Махнах крачето на машината и застопорих специална платка за бродерия, застопоряваща  зъбите. Не съм сигурна как се казва тази техника на свободен куилт. С нея направих фона на картината. Така фона е с един пласт вата, а фигурите с два и изпъкват на фона.










Така изглежда готовото произведение!!!


А това е готовата чанта!


Тук е с отворен капак.
Укрепих външния ръб с останала ми част от цип.


Ето какво събира чантата :D





6 коментара: