free tutorial

понеделник, 7 октомври 2013 г.

леко детско шалче- child scarf- παιδικο κασκολ

Здравейте след дълго отсъствие!!!
Надявам се ви намирам в добро здраве и кондиция!
Времето напоследък сякаш е полудяло... миналата неделя ходихме на плаж- времето беше чудесно, а сега температурите изведнъж паднаха и застудя. Да си призная малко ми беше писнало от дългото лято, а и всеки път се ядосвам, че нямам време да нося есенните си дрехи. Зимата сякаш идва изведнъж тук- от сандали, минаваме на ботуши!
Ще ви покажа днес една идейка подходяща за сезона- есенно детско шалче!
Направено е от тениска с къс ръкав.
ето как:
1. Разрязва се тениската на хоризонтални ленти, като се оставят около 4см от единия страничен шев-неразрязани. Останалата част на лентите/страничния шев / се разрязва по диагонал, така се получава непрекъсната лента. След като се опъне лентата се разтяга и се получава дълъг шнур- тук можете да видите видео.


В моя случай блузата е с щампа, затова се наложи да я "заобиколя". Шнура, който се получи е доста, тъй че може да се използва за различни неща ;)


2. Използвах горната част на тениската/над щампата/ за шала, като изрязах 2 прави ленти от гърба и предницата, широки 18см и дълги 80см . Заших ги по дължина с вътрешен шев.
3. Противоположния на шева край  на двете парчета съединих като пробих дупки в плата, през които нанизах от шнура. Получеха се дълги ресни /имат и друго освен декоративно приложение- може да се завърже биберона на тях/.


ресните са на около 8см




Ето как изглежда готовия есенен детски шал!


А това е малкото бонбонче, за което е предназначен!


P.S. ако правите шалче за по- малко бебче може би няма да са удачни ресните, но може да оплетете шала с шнура или да го обточите с декоративен бод.

Благодаря ви, че се отбехте!
всичко най-добро от мен
до скоро ;)

4 коментара: