free tutorial

петък, 19 април 2013 г.

покривка с апликации- tablecloth with applications

     Времето постепенно се затопля, подходящо е за прекарване на повече време навън! Дори и тук зимата беше дълга и с нетърпение  чаках пролетта. Този сезон вдъхновява както растенията и животните, така и хората за раждане на нещо ново, нова надежда и творчески амбиции...
    Тази година се очаква да е най- тежката от доста време...но за да не изпадаме в мрачни мисли, най- добрата терапия е творческите занимания и прекарване на повече време сред природата. Когато има с кого да споделиш и да ти даде надежда в тежък момент, е несравнимо  по-лесно да преодолееш мрачните мисли за неясното бъдеще. Много скъп за мен човек е приятелката ми Миленка, с която черпим вдъхновение една от друга и винаги мога да разчитам  на компетентното й мнение! 
      Обратно към темата днес- Покривка с апликация ! 

Покривката е направена от останали парчета плат и чаршаф, тъй че може да се каже, че е рециклирана. 

      На снимката е върху сушилката, защото духа ужасен вятър навън.
Направила съм централен мотив с цвете в средата и диагонално разположени, съответно 2 мотива / с формата на лист/ и 2 цветчета.


За централния мотив първо подлепих центъра на покривката от вътрешната страна . Изрязах квадратно парче от мрежестата материя и я прикачих с карфици. Нарисувах мотива и изминах на гъст зиг-заг, първо външния контур, след това вътрешния и по-малките листенца. Изрязах внимателно излишния плат. Сложих диагонално керемиденото парче лен с предварително нарисуваното цвете. Изминах по контура и изрязах. От памучен жълт плат направих по същия начин центъра на цветето.


Това е цветето- апликация в ъгъла, което въпреки че съм подлепила предварително, малко се е разнищил лена при прането или просто не съм изрязала толкова добре контура...


Въпреки очакванията ми мрежестия контур в ъглите стана по-добре от цветята и не се разнищи при прането...

5 коментара:

  1. Покривката е станала много хубава. Харесва ми подбора на цветовете. Създава усещане за уют.
    Поздрави и прегръдки!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Thanks, Amy!You are too! I like so much your blog!
    Have a nice weakend!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Very pretty flowers!!
    Thanks for linking to a Round Tuit!
    Hope you have a fabulous week!
    Jill @ Creating my way to Success
    http://www.jembellish.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване